Веган шоколадов мус

Имах намерение в едноседмичната почивка от тренировки, която треньорката ни отпусна да бъда веган. Смятам, че по този начин можеш много добре да пречистиш тялото си от токсини, съдържащи се в животинските продукти и най-вече месото. Въпреки това не мисля, че по някакъв начин ежедневната им консумация е вредна, още повече за активно спортуващ човек като мен. Желаех просто да променя храненето си за седмицата, в която не ми се налага да се храня с толкова протеин (понеже както знаем веганството не се слави с наситеността на белтъци). веган шоколадов мус

веган шокладов мус

Няма да ви лъжа, не се справих с това си намерение, но поне имам нова рецепта за вас. Реших да си подсладя живота с изключително лек и ефирен шоколадов мус. Тайната съставка на нашият десерт е аквафаба или водата от нахут. И преди съм ви говорила за нея и нейните „магически“ свойства много добре да замества разбити белтъци. Понеже в тази рецепта ще ни трябва само водата от нахут,но храна, както знаете не трябва да се хвърля, очаквайте много скоро перфектната рецепта, с която да оползотворите и самият нахут. Веган шоколадво мус.

На мен лично, понеже не консумирам много сладко, не ми се наложи да подслаждам допълнително муса , но ако вие сте по-голям лщбител на сладкото няма да имате никакви проблеми да добавите 2 лъжици кленов сироп. Веган шоколадов мус.

Основата на нашият десерт, както можете и да предположите, е шоколад. Точно поради тази причина недейте да се стискате, а купете наистина хубав шоколад, защото от него ще зависи и вкуса на нашия мус.( аз използвах био черен и млечен) И без това остатъка от продуктите ще ви излязат не повече от 2,5лв., затова шоколада нека бъде от по-скъпите. Веган шоколадов мус.

Веган шоколадов мус

Recipe by Gery's healthiesDifficulty: лесно
Порции

3-4

порции
Време за приготвяне

20

minutes
Време в хладилник (минимум)

30

minutes

Необходими продукти

  • 200 гр. шоколад

  • водата от 1 консерва нахут ( аквафаба)

  • сокът от половин лимон

  • 2-3 с.л. ядково или растително мляко ( по желание)

  • 2-3 с.л. кленов сироп ( по желание)

Начин на приготвяне

  • Разтапяте на водна баня шоклада. За повече нежност и кремообразност може да добавите млякото, а ако не сте сигурни, че само от шоклада ще е достатучно сладко за вашия вкус добавте и кленовия сироп.
  • След това разбиваме аквафабата, докато не заприлича на разбити белтъци. Добавяме сокът от лимон и разбиваме още малко.
  • Към вече разтопения и малко изстинал шоклад бавно и постепенно дабавяме разбитата аквафаба, като с плавни кръговратни движения гледаме да вкараме максимално въздух в сместа. ( в моя случай не сложих цялата аквафаба, но това зависи от количеството ѝ)
  • Изсипваме сместа в подходящи чашки и прибираме за малко в хладилник да стегне.

Веган шоколадов мус

ге ге. Ке ге. Пе ге. Бе ге. Га ге. Ве ге ге . Веган шоколадов мус. Па на . На на . Ка на . На ана. на ана .н ана ан. ана ана. анан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *