Домашен Доритос

Чипсове и снаксове са все неща, които не могат да издържат дълго време цели, поне в моят дом. Биват изядени за час-два, а понякога и за минути. Точно такива ситуации ме карат да измислям по-здравословни варианти, с които да си задоволявам желанията за подобни храни. Пък и дори и не всеки път да ги правя здравословни, факта , че са домашни ги прави много по-добри от купените от магазина. Пример за това е как най обикновените чипсове се правят с много мазнина,  която обаче е палмова, а ако си ги направим вкъщи отново ще използваме много мазнина, но поне ще е олио или зехтин, които са в пъти по-добре. Домашен доритос.

Днес съм решила да ви покажа как да си направим домашен доритос.Въпреки , че не отговаря много на поредицата ми “любимите лакомства от детството, ала здравословни” можете да вивиде рецептите ми за здравословно bounthy, snickers и , reese’s.

Начосът се прави доста по-лесно от колкото си мислите. Съветвам ви да използвате царевични тортили, защото придават най-добър вкус, пък и нормалният доритос се прави именно с такива, ала и пшенични да изберете отново ще бъде вкусно. Буквално ще са ви нужни само тортили, подправки и мазнина, чието количество зависи от това кой метод ще си изберете.

МЕТОДИ ЗА НАПРАВА НА ДОМАШЕН ДОРИТОС

  • Да ги изпържим- това определено няма да е толкова здравословен вариант, но ще е по-вкусно или поне повече ще наподобява истинския доритос. Тук ви съветвам първо да ги изпържите и след това да увкусите с желаните подправки.
  • Да ги изпечем- това е перфектен начин да спестим някакви калории, но спокойно отново стават хрупкави. В този вариант е най-добре преди да ги сложим във фурната да сме ги подправили. Единственото важно ако изберем този вариант е че трябва да са разпределени на един ред, без да има нищо отгоре им. Това означава, че ако правите по-голямо количество ще трябва да печете на няколко пъти, но спокойно поне стават много бързо.

Домашен Доритос

Recipe by Gery's healthiesCourse: всички рецепти, солениDifficulty: лесно
порции

2

порции
време за приготвяне

5

minutes
време за готвене

10

minutes

Необходими продукти

  • 3-4 малки или 2 големи тортили

  • подправки на вкус( аз използвах сол, червен пипер, розмарин)

  • мазинина( зависимо кой вариант сте си избрали)

начин на приготвяне

  • Нарязваме тортилите във форма на триъгълничета.
  • Ако ще печем намазваме с малко мазнина и поръсваме с желаните подправки.
    И слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 6-7 минути и след това обръщаме и почем за още 4-5( гледайте ги да не изгорят)
  • Ако сме избрали да пържим ги изсипваме в загрятото олио за около 4-5 минути или докато станат златисти. Докато са още гореши поръсваме с подправки.

Гери ан анаа м. Ба на ма ма а. Фа ба на ан. Х ана на анан. Иа на мам ана . йа наха анна . Ка анан. Бна нана аб. Йана анна а а .

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *