Хрупкав снакс

На кого не му се е приисквало да си похапне нещо хрупащо, докато гледа любимия си сериал. За жалост обаче, повечето снаксове, които се продават по магазините са набъкани с толкова много химии и гнусотии, че чак ми става неприятно. Все пак няма как да очакваме нещо по-различно при положение, че най-скъпите варианти са около левче. Днес обаче ще ви покажа един изключително лесен за приготвяне хрупкав снакс, направен от само три съставки. Той е перфектен за похапване по време на филмовите маратони, а и не само. 

хрупкав снакс
  • Основната съставка, както може би сте се досетили от снимките е нахут. Ако се зачудихте как с нахута от консерва ще постигнем тази хрупкавост за която ви говоря, е отговорът е много лесен. Трябва много добре да подсушим нахута от водата в консервата. След това с помощта на кърпа трябва да махнем най-горния слой или така наречената шлюпинка. (По този начин няма да се задържа влага и ще успее да се втвърди достатъчно). Вече подсушения нахут с малко зехтин ще печем на висока температура , а именно 220 градуса за около 20-30 минути, но точното време ще зависи от вашата фурна, затова ги наблюдавайте. След като ги извадим от фурната , докато са още горещи, ще добавим и подправките, който сме си избрали. ( Аз използвах сол, черен пипер, паприка, чубрица). Ще ви посъветвам да им се наслаждавате докато са още топли, но и след няколко дена няма да са лоши, ала е възможно да изгубят хрупкавостта си, а нали все пак затова си ги правим. хрупкав снакс

Хрупкав снакс

Хрупкав снакс

Recipe by Gery's healthiesCourse: всички рецепти, солениDifficulty: лесно
порции

1

порция
време за приготвяне

5

minutes
време за готвене

30

minutes

Необходими продукти

  • 1 консерва нахут

  • 2 с.л. зехтин

  • подправки по избор (сол, червен пипер, черен пипер, чубрица)

Начин на приготвяне

  • Отцеждате консервата от водата и самия нахут го изсипвате върху кърпа. С нейна помощ махнете люспичките на нахута и го изсушете добре. ( от това зависи дали ще ви стане хрупкав)
  • Добавете захтина и солта и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20-30 минути или докато излязат хрупкави. (Възможно е да отнеме и повече време, зависи от фурната)
  • Докато са още топли прибавяме и останалите ни подправки и сме готови.

Хрупкав снакс. Много як нали да. Гери е яка да . Супер съм да аба ба аб аба ба. Да бе да ба на нама ма . Еха на а на айа й ссхс хсйс . Яка махнан на на мед ейд йе й. Йее га га гд гс с н дй днс. снс нс снсс снс снс снс .

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *