Шоколадов хумус

Хей хей, шоколадов хумус

Отдавна не съм качвала рецепта , но обещавам , че ще ви се реванширам. Имам няколко събрани готови и снимани рецепти, които само чакат да бъдат публикувани. Първата, която ще ви споделя е за шоколадов хумус. ( знам , знам , че звучи странно) Разбира се , че няма вкус на нормален хумус, за което може да сте спокойни. Нарекох го така , понеже за направата му използвах консерва от нахут, а както знаем по този начин се прави традиционния хумус. Друг начин, по който бих го кръстила е брауни смес подходяща за ядене, но както сами можете да прецените на български това не звучи като много добро име ( на английски би звучало „edible brownie batter“, което е много по-добре). Шоколадов хумус.

Само ще ви кажа , че този хумус се прави толкова лесно и бързо, пък си заслужава наистина много. Имайки кухненски робот или блендер , само изсипвате всички продукти в него, разбивате за 2 минути и сте готови. На мен ми хареса една идея повече , когато престоя в хладилник и се охлади, понеже така вкуса се усеща по-наситен, но и директно след направата да си го похапвате отново ще е много вкусно. Както знаем традиционния хумус се гарнира със зеленчуци или някаква питка, докато този ще е перфектен с претцели, крекери или плодове, като ябълки или ягоди. Шоколадов хумус.

Тази рецепта е както веган, така и без глутенова и се превръща в чудесна опция за десерт за хората, спазвайки някой от тези режими. Ядковото масло също лесно може да се замени с такова от семена ( като слънчогледов тахан). За най-добри резултати, гледайте то да е кремообразно, за да бъде е прекалено сухо.

Шоколадов хумус

Recipe by Gery's healthiesCourse: всички рецепти, десертиDifficulty: лесно
Порции

300

грама
време за приготвяне

5

minutes
Време в хладилник (желателно)

1

hour 

Необходими продукти

  • 1 консерва нахут или червен боб

  • 50 гр. кленов сироп

  • 30 гр. захар

  • 50 гр. фъстъчено масло

  • 2-4 с.л. прясно или растително мляко ( зависи от желаната консистенция)

  • щипка сол

Начин на приготвяне

  • Отцеждаме нахута от водата в консервата.
  • В кухненски робот изсипваме всички съставка и блендираме. 
  • Изсипваме сместа в подходящ контейнер и съхраняваме в хладилник.

Здравейте ха ха ха фа. Гери е на ма на на на. ба ба ба аба. Нка ка ка ка . Два вав ав а в а в. Ге нахан нах анха нан ннсньбнц. Хйедйбцйе дйед хдхбд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *